15 mei 2024

Dagreis Urk 14 mei 2024

Op 14 mei ging KBO afdeling Nistelrode met haar leden op dagreis naar Urk.
Onze chauffeur Kevin stuurde ons vakkundig door het drukke ochtendverkeer richting ‘De Ossenstal’ in Epe waar we welkom waren met koffie en thee en een groot stuk appeltaart of walnotentaart.
Na de pauze reden we verder naar Urk waar we om 12.00 uur op de rondvaartboot ‘De Zuiderzee’ stapten voor een rondvaart om de vuurtoren van Urk.
De kapitein vertelde ons over de bezienswaardigheden terwijl we genoten van een lekkere lunch met een flinke portie kibbeling, frites en salade.
Aansluitend was er een modeshow met klederdracht uit Urk.  Aan het einde van de boottocht konden we nog lekker ambachtelijk roomijs eten voordat we van boord gingen en nog even tijd hadden voor bezichtiging van Urk. Het was een heel mooie zonnige dag.
We gingen weer terug richting Valburg door het zeer drukke verkeer waar we in restaurant ‘Het Wapen van Valburg” van een lekker 3 gangen diner genoten.
Met een ronde buik stapten we moe maar voldaan uit de bus en konden weer op huis aan. Helaas moesten we een aantal leden teleurstellen omdat de bus vol geboekt was. Foto’s van deze dag kunt u hier vinden.